Perfectie in essentie

Initial en CWS-boco vormen nu officieel een team voor het aanbieden van cleanroomdiensten, hygiëneoplossingen, bedrijfskleding en linnengoed, we bieden bedrijven en organisaties complete en professionele oplossingen in welke sector ze ook actief zijn.

Home

Succesvolle introductie Clean Air Suit

03/09/2007

Artikel Succesvolle introductie clean air suit lg

Er wordt steeds meer aandacht gegeven aan “veiligheid”, veiligheid in de voeding, veiligheid van speelgoed, veiligheid in de bouwsector, enz ... Het spreekt dan ook voor zich dat de gezondheidszorg niet kan achterblijven. Daarom heeft de Europese Norm Commissie een aantal technische comitès belast met het opstellen van regels en testen waaraan produkten in de gezondheidszorg moeten voldoen. We denken hier meer specifiek aan het operatie afdekmateriaal en ook aan de kleding van het personeel binnen het operatiekwartier.

Laat ons even kijken naar de beroepskleding van chirurgen en verpleegkundigen. Deze kleding moet zodanig ontworpen zijn dat de vele duizenden huidpartikels die elke persoon zou verspreiden in de zaal, opgesloten worden in de kleding en dus niet afgegeven kunnen worden aan de lucht. Vandaar het gebruik van tricot boorden aan de mouwen, de lende en de enkels. Het weefsel mag zelf geen stof afgeven en treedt op als filter, zodat ook daar geen minuscuul kleine deeltjes doorgeraken.

Het is misschien wat vergezocht, maar ook hier heeft de “sport” zijn bijdrage geleverd. Kijk maar naar je sportswear, de comfortabele 100% polyester trainings-outfit waarin je dagelijks je uurtje loopt of wekelijks je zweet laat tijdens de fitness-sessie. De goede oude katoen, die gebruiken we enkel nog om in te slapen tussen gemoltoneerde lakens, of om te dragen als ondergoed tijdens koude winterdagen. Wanneer we zweten voelen we ons beter in een zuivere polyester die het zweet doorvoert naar de buitenkant alvorens druppels te vormen die dan weer elders vervelend naar beneden zullen vloeien.

De nieuwe operatiekleding is misschien iets minder modieus maar wel zeer efficiënt ! En omdat we een innovatief bedrijf zijn hebben we er een extraatje aan toegevoegd, namelijk de zilverdraad. Hierdoor is er een permanente ontsmettende werking aanwezig waardoor we cross-besmetting kunnen voorkomen. We bewaken hierdoor voor een stuk de veiligheid en beletten dat microbiële penetratie tot een minimum herleid wordt bij de dragers van deze kleding.

Contact

  • Neem contact op met één van onze experts
  • 0800 97 180
  • Sales & Service
Email Gratis Advies