Perfectie in essentie

Initial en CWS-boco vormen nu officieel een team voor het aanbieden van cleanroomdiensten, hygiëneoplossingen, bedrijfskleding en linnengoed, we bieden bedrijven en organisaties complete en professionele oplossingen in welke sector ze ook actief zijn.

Home

EHEC: grondige handhygiëne helpt kruisbesmetting te voorkomen

14/06/2011

Wie besmet is met de EHEC-bacterie kan anderen besmetten zolang de bacterie in de ontlasting aanwezig is. Voor zover nu bekend, is dat vanaf het moment van besmetting tot enkele weken daarna. Met een aantal maatregelen, waaronder een goede handhygiëne, kan men kruisbesmetting helpen voorkomen. Uit een Europese studie van Initial blijkt echter dat het met de handhygiëne in de Benelux niet zo best gesteld is.

Een handdruk is bij ons een heel gewone handeling, zowel in een zakelijke omgeving als daarbuiten. Maar recent onderzoek van Initial, professionele dienstverlener in sanitaire hygiëne, toont aan dat de kans erg groot is dat men hierbij contact heeft met iemand die na het laatste toiletbezoek de handen niet heeft gewassen.

Initial voerde in februari 2011 een uitgebreid onderzoek uit bij 6.100 mensen in 7 Europese landen, waaronder 1.000 personen in de Benelux. Daaruit blijkt dat de Benelux één van Europa’s minst hygiënische regio’s is: slechts ongeveer één op de vijf personen (23% van de vrouwen en 17% van de mannen) in de Benelux wast de handen na elk toiletbezoek.

In Frankrijk zijn de scores ongeveer hetzelfde. In het Verenigd Koninkrijk zijn de resultaten iets beter (37% van de vrouwen en 27% van de mannen). De Duitse vrouwen zijn het meest hygiënisch: 41% wast de handen na ieder toiletbezoek.

Hygiëne bevorderen

Eerder wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat hoe gemakkelijker mensen hun handen kunnen wassen, hoe meer ze geneigd zijn dat daadwerkelijk te doen. Uit de recente studie van Initial blijkt echter dat één op de vier werknemers in de Benelux niet beschikt over een zeepdispenser in de sanitaire ruimte of keuken van hun werkomgeving (tegenover 89% van de Duitsers die er wel over beschikken). Bovendien beschikt minder dan de helft (44%) van de werknemers in de Benelux over ontsmettende handgel. En dat terwijl algemeen geweten is dat doorgedreven handhygiëne een belangrijke manier is om de verspreiding van ziektes tegen te gaan.

Professionele oplossingen

Initial biedt een volledig assortiment producten en diensten aan om personeel te beschermen en persoonlijke hygiëne te optimaliseren.

Optimale handhygiëne helpt het risico van kruisbesmetting te beperken. Initial levert dan ook deskundige oplossingen voor:
1. het grondig wassen van de handen, zoals zeepdispensers met ontsmettende zeep
2. het hygiënisch drogen, zoals no touch handdroogsystemen met papieren of katoenen handdoekjes
3. de totale desinfectie, dankzij de dispenser met alcoholspray die 99,99% van de kiemen op de handen onschadelijk maakt.

Contact

  • Neem contact op met één van onze experts
  • 0800 97 180
  • Sales & Service
Email Gratis Advies