Perfectie in essentie

Initial en CWS-boco vormen nu officieel een team voor het aanbieden van cleanroomdiensten, hygiëneoplossingen, bedrijfskleding en linnengoed, we bieden bedrijven en organisaties complete en professionele oplossingen in welke sector ze ook actief zijn.

Home

Initial verkoopt Initial Gezondheidszorg aan CleanLeaseFortex

01/02/2013

Brecht, Oedelem, 1 februari 2013

(Gezamenlijke mededeling door CleanLeaseFortex en Initial)

Op 29 januari 2013 werd een overeenkomst getekend krachtens dewelke Initial Gezondheidszorg in principe omstreeks 15 maart 2013 zal worden overgenomen door CleanLeaseFortex op voorwaarde dat de opschortende voorwaarden in de koop-verkoop overeenkomst vervuld worden. Per dezelfde datum zal Initial de klantenportfolio inzake het wassen van bedrijfskleding overnemen van Blanca Linnen Services in Oedelem.

Beide bedrijven wensen zich verder te specialiseren op hun kernactiviteiten, waarbij Initial Gezondheidszorg dichter aansluit bij het profiel van CleanLeaseFortex en de bedrijfskleding dichter bij het profiel van Initial NV. Er werken nu ca. 500 mensen bij Initial Gezondheidszorg in België.

CleanLeaseFortex heeft besloten zich in België, in navolging van de gevoerde strategie in Nederland, verder toe te spitsen op de gezondheidszorg en deze activiteiten over te nemen van Initial. Hiermee verwerft CleanLeaseFortex wasserijen in Hoogstraten, Lokeren, Eeklo en Doornik. In totaal komen er ca. 500 mensen mee over. Met deze transactie verstevigt CleanLeaseFortex haar positie in de Belgische markt op het vlak van textiel- en logistieke dienstverlening binnen de sector gezondheidszorg.

Initial zal de klantenportfolio inzake het wassen van bedrijfskleding overnemen van Blanca Linnen Services in Oedelem, dicht bij Brugge. De overname van bedrijfskleding portfolio van Blanca zal een stap voorwaarts betekenen op de markt van bedrijfskleding. Het klantprofiel en de productportfolio van de overgenomen klantenportfolio zijn vergelijkbaar met die van Initial. De acquisitie zal Initial’s leidende positie in bedrijfskleding in België verstevigen. Blanca staat in de markt bekend als aanbieder van een service van hoge kwaliteit. Blanca heeft ca. 180 klanten met 500 leveringen per week in verschillende sectoren (voeding, chemie, automotive, bouw en industrie). Grootste klanten zijn Caterpillar en Eandis.

Contact

  • Neem contact op met één van onze experts
  • 0800 97 180
  • Sales & Service
Email Gratis Advies