Perfectie in essentie

Initial en CWS-boco vormen nu officieel een team voor het aanbieden van cleanroomdiensten, hygiëneoplossingen, bedrijfskleding en linnengoed, we bieden bedrijven en organisaties complete en professionele oplossingen in welke sector ze ook actief zijn.

Home

Innovatie : Nog milieuvriendelijkere handdoekrollen

07/10/2013

Nog milieuvriendelijkere handdoekrollen dankzij onze gloednieuwe wasserij in Deventer.

Sinds eind vorig jaar heeft Initial in Deventer een van Europa’s grootste wasserijen voor de reiniging van handdoekrollen. Deze gloednieuwe wasserij is voorzien van de laatste nieuwe technische snufjes. Dankzij onze investeringen in automatisering en hygiëne worden de handdoekrollen van uw klanten nu nog milieuvriendelijker en efficiënter gewassen. Binnen het gehele wasproces wordt veel zorg besteed aan het milieu. Bovendien is het hele gebouw voorzien van een speciale energiebesparende verlichting- en klimaatinstallatie. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is immers een belangrijk uitgangspunt bij alles wat we doen.

Onberispelijk gewassen met minder water en energie.
Katoenen handdoekrollen kunnen vele malen worden hergebruikt en besparen uw klanten een berg papierafval. En dat Initial ze ook nog eens op een uiterst verantwoorde manier wast, is een extra voordeel voor uw milieubewuste klanten.

Milieuvriendelijk wasproces:
• Efficiënte, gasgestookte branders verwarmen het proceswater en de lucht voor het drogen van de handdoeken op de mangels.
• De hete, met vocht verzadigde lucht uit de mangels wordt m.b.v. een condens-warmtewisselaar gebruikt om de verswatertoevoer op te warmen.
• Het water dat in de laatste stap van het proces uit de handdoeken geperst wordt, hergebruiken we in het wasproces. Resultaat: een lager water- én energieverbruik.

Volgens hoge normen.
Samen met Initial biedt u uw klanten de zekerheid van een onberispelijke dienstverlening. Onze wasserij in Deventer heeft immers een kwaliteitsbeheersysteem volgens ISO 9001 en garandeert strenge hygiëne volgens RABC. Tevens heeft onze vestiging een ISO 14001-gecertificeerd milieubeheersysteem en een gecertificeerd ARBO-zorgsysteem conform OHSAS 18001.

Contact

  • Neem contact op met één van onze experts
  • 0800 97 180
  • Sales & Service
Email Gratis Advies