Perfectie in essentie

Initial en CWS-boco vormen nu officieel een team voor het aanbieden van cleanroomdiensten, hygiëneoplossingen, bedrijfskleding en linnengoed, we bieden bedrijven en organisaties complete en professionele oplossingen in welke sector ze ook actief zijn.

Home

Global Handwashing day : Hoe vaak heb jij vandaag je handen al gewassen ?

15/10/2014

Basisscholen België en Luxemburg beter gewapend tegen griep


• Initial start scholencampagne handhygiëne op Global Handwashing Day 15 oktober
• 1.300 basisscholen ontvangen een educatiepakket over handen wassen


Brecht, 15 oktober 2014 – Ruim 1.300 basisscholen in België en Luxemburg ontvangen vanaf vandaag een educatiepakket waarmee kinderen worden aangezet tot beter handen wassen. Initial, expert op het gebied van sanitaire hygiëne, geeft vandaag, op de wereldwijde handenwasdag, het startsein van de scholencampagne: ‘Was je handen met zeep’. Met dit initiatief geeft Initial basisscholen de middelen om ziekteverzuim onder kinderen en leerkrachten tijdens de herfst- en wintermaanden tot een minimum te beperken.

                                              
Uit onderzoek blijkt dat mensen niet consequent hun handen wassen na toiletbezoek, ondanks de goede voorzieningen in ons land. De oplossing voor dit probleem ligt volgens Initial dan ook deels bij het verbeteren van de hygiënevoorzieningen bij bedrijven, scholen of thuis, en deels in het vergroten van de kennis en in het aanzetten tot gedragsverandering.

Handen wassen: griep en verkoudheid voorkomen
“Sanitaire hygiëne op scholen laat, zelfs in 2014, nog vaak te wensen over,” zegt Arjan Gundlach, Marketing Director Benelux bij Initial. “Daarom starten wij vandaag met onze campagne, op een wereldwijde dag die het belang van handen wassen met zeep onder de aandacht brengt. Wereldwijd is het doel om kindersterfte als gevolg van diarree te voorkomen. In België gaat het gelukkig niet om kindersterfte, maar grijpen virussen als griep en verkoudheid stevig om zich heen bij gebrek aan goede handhygiëne. Ons doel met het educatiemateriaal is dat kinderen aanleren wanneer en hoe zij op de juiste manier hun handen moeten wassen. En dat kinderen leren dat griep of verkoudheid voorkomen worden door vaker de handen te wassen met zeep.”

9.000 scholen in de Benelux
Basisscholen in het hele land ontvangen vanaf vandaag een praktisch educatiepakket, inclusief posters, informatiestickers en een lesmodule over het belang van goede handhygiëne. In totaal worden 9.000 basisscholen in België, Nederland en Luxemburg actief benaderd om het pakket aan te vragen.

Hygiëne on tour
Initial wil mensen bewustmaken van hun rol in het creëren van goede hygiënische omstandigheden, om ziekteverspreiding te voorkomen. Vorig jaar organiseerde het bedrijf dan ook de Hygiene Tour:
gedurende het griepseizoen reed de Hygiene Caravan door de Benelux om mensen op kantoren, kinderen op scholen en mensen op straat voorlichting te geven over het belang van goede handhygiëne.


De scholencampagne ‘Was je handen met zeep’ is een vervolg op deze campagne waarmee Initial zich vooral op kinderen richt. Met deze scholencampagne wil Initial de bewustwording omzetten naar gedrag. Goede hygiëne kan immers niet jong genoeg aangeleerd worden.
Lees hier meer over op hygienewerkt.info