Perfectie in essentie

Initial en CWS-boco vormen nu officieel een team voor het aanbieden van cleanroomdiensten, hygiëneoplossingen, bedrijfskleding en linnengoed, we bieden bedrijven en organisaties complete en professionele oplossingen in welke sector ze ook actief zijn.

Home

Bescherm de mens. Bescherm de wereld

10/10/2016

Duurzaamheid volgens Initial

coverbeeld-mvo

Met trots presenteren wij u het tweede duurzaamheidsverslag van Initial Benelux. In het vorige verslag hebben we u meegenomen in de initiatieven en resultaten die we hebben gerealiseerd in 2014. In dit verslag rapporteren we over onze vorderingen in het jaar 2015. We laten zien hoever we staan op belangrijke onderwerpen zoals CO 2 -uitstoot, energieverbruik, waterverbruik, sociale initiatieven en maatschappelijke betrokkenheid. CO 2 -reductie is een belangrijke doelstelling voor 2020. We willen dan 30% reductie hebben gerealiseerd ten opzichte van het basisjaar 2014. Duurzaamheid volgens Initial gaat echter verder dan milieu; het is de vertaling van onze kernactiviteiten, onze ‘why’, naar maatschappelijke thema’s en onze rol daarin. We zien hierbij twee belangrijke pijlers: hygiëne en veiligheid. Samen zorgen deze thema’s zowel bij onze klanten als bij onze eigen medewerkers voor gezondere werkomgevingen, waarin mensen prettiger werken en (willen) zijn. Dit leidt tot een lager ziekteverzuim, betere resultaten en meer tevredenheid, niet alleen bij Initial, maar vooral ook bij onze klanten. Dit jaar rapporteren we voor het eerst op de drie concrete doelstellingen in onze ambitie voor 2020 die we in de eerste editie hebben gesteld. Vorig jaar waren dit nog doelstellingen en ambities; dit jaar laten we zien dat we stappen hebben gezet. We zijn onderweg. Duurzaamheid is eigenlijk nooit klaar, het is een onderwerp dat continu op de agenda staat en blijft staan. En dat is maar goed ook.

Duurzaamheid volgens Initial is ook dat we duurzaamheid leuk willen maken. Zo voeren we (scholen)campagnes op momenten als Global Handwashing Day en World Day of Safety & Health at Work. Hiermee creëren we positieve impact en het maakt onze eigen medewerkers trots op het feit dat ze hieraan kunnen bijdragen. Of het nu gaat over onze servicemedewerkers, onze sales of customer care medewerkers of onze medewerkers in de wasserijen. We communiceren regelmatig naar onze medewerkers wat de vorderingen zijn en proberen ze zoveel mogelijk te betrekken bij het verder verduurzamen van Initial. We laten zien aan onze stakeholders, waaronder onze 50.000 klanten, waar we mee bezig zijn om duurzaamheid te concretiseren en naar een volgend niveau te brengen. Een goed voorbeeld is de lancering van de website www.duurzaamheidvolgensinitial.com, waar niet alleen het jaarverslag te downloaden is, maar waar actueel nieuws wordt gepubliceerd over recente duurzaamheidsontwikkelingen bij Initial.

Want dat is duurzaamheid volgens Initial: nú gestaag en gestructureerd toewerken naar een meer hygiënische, veilige en gezonde toekomst.

U kan hier het verslag downloaden.