Perfectie in essentie

Initial en CWS-boco vormen nu officieel een team voor het aanbieden van cleanroomdiensten, hygiëneoplossingen, bedrijfskleding en linnengoed, we bieden bedrijven en organisaties complete en professionele oplossingen in welke sector ze ook actief zijn.

Home

BELANGRIJKE BEKENDMAKING

19/12/2016

Rentokil Initial plc en Haniel hebben vandaag een overeenkomst afgesloten voor de oprichting van een joint venture die zich zal concentreren op dienstverlening op het gebied van Beroepskleding (Workwear), Sanitaire hygiëne en Cleanrooms. Daarbij ambiëren we de hoogste standaarden voor klantenservice en innovatie.

De joint venture combineert de activiteiten van Rentokil Initial op het gebied van Beroepskleding (Workwear) en Hygiëne in 10 landen (in de Benelux en Midden- en Oost-Europa) onder de merknaam Initial, met de activiteiten van Haniel in 17 landen onder de merknaam CWS.

De joint venture zal de sterke kanten van beide bedrijven combineren:

  • Een marktleider te creëren op het gebied van Beroepskleding (Workwear), Sanitaire hygiëne, Matten en Cleanrooms met een gezamenlijke ambitie om het beste bedrijf in onze branche te worden.
  • Een extra impuls te geven aan ons plan om kwaliteitskampioen te worden, zowel qua producten als service.
  • Uit te groeien tot een groter en succesvoller bedrijf op basis van gedeelde kernwaarden: respect voor onze collega's en een uitstekende klantenservice.
  • Uit te groeien tot een toonaangevende dienstverlener door beste praktijken en innovaties met elkaar te delen.

Samenvatting:

  • Deze joint venture zal zich voor 100% richten op Beroepskleding (Workwear), Sanitaire hygiëne, Matten en Cleanrooms en rond de 10.000 medewerkers tellen.
  • De inbreng van Rentokil Initial omvat deze activiteiten in 10 landen: Austria, Belgium, Czech Republic, Germany, Luxembourg, Netherlands, Poland, Slovakia, Sweden and Switzerland.
  • De inbreng van CWS bestaat uit zijn activiteiten in dezelfde 10 landen als Rentokil Initial plus Bulgarije, Kroatië, Hongarije, Roemenië, Slovenië, Italië en Ierland.
  • Rentokil Initial heeft optierechten voor de acquisitie van de Hygiëne in Italië en Ierland.
  • De deal moet nog worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten en zal naar verwachting medio 2017 worden afgerond. Vanaf dat punt gaat de joint venture van start.
  • De divisies Ongediertebestrijding (Pest Control), Ambius, Dental, Medical, Scenting, Specialistische reiniging en andere bedrijfsonderdelen van Rentokil maken geen deel uit van de nieuwe joint venture.

Andy Ransom, CEO van Rentokil Initial, over de deal: "Dit is een unieke kans om een grotere organisatie te creëren die meer locaties in Europa bedient en met meer middelen voor productontwikkeling, innovatie, extra opleiding en ontwikkeling voor medewerkers om op die manier een uitstekende service te leveren aan onze klanten. Dat blijft onze eerste prioriteit."

Belangrijke informatie: Er zijn vandaag geen veranderingen voor klanten of contracten met leveranciers.

Klantencontact: Neem voor meer informatie contact op met paula.mortelmans@rentokil-initial.com