Perfectie in essentie

Initial en CWS-boco vormen nu officieel een team voor het aanbieden van cleanroomdiensten, hygiëneoplossingen, bedrijfskleding en linnengoed, we bieden bedrijven en organisaties complete en professionele oplossingen in welke sector ze ook actief zijn.

Home

Initial bespaart bijna 23 miljoen liter water in een jaar

22/03/2017

Aartselaar, 21 maart 2017 – Op 22 maart is het Wereld Waterdag. Sinds 1993 vragen de Verenigde Naties op deze dag aandacht voor het belang van proper water en duurzaam beheer van schoonwaterbronnen. Dit jaar staat het thema ‘afvalwater’ centraal, een belangrijk thema aangezien tachtig procent van het water dat we verbruiken nog proper is en niet wordt hergebruikt.

Initial, marktleider in sanitaire dienstverlening en bedrijfskleding, maakt aan de vooravond van deze dag bekend hoeveel water het bedrijf afgelopen jaar bespaarde in haar wasserijen dankzij continue monitoring. Daarnaast werkt Initial aan innovaties die klanten helpen water te besparen.

Initial Benelux heeft, ondanks stijgende volumes, in 2016 22,9 miljoen liter water minder verbruikt* dan in 2015. 23 miljoen liter komt neer op het dagelijkse waterverbruik van een stad zoals Charleroi(ter vergelijking: een gemiddelde inwoner van België verbruikt ongeveer 110 liter water per dag). Daarnaast let Initial op hergebruik van water om de hoeveelheid afvalwater te beperken. De besparing werd met name gerealiseerd in de wasserijen door intensieve monitoring van de wasprocessen en het waterverbruik, en door op basis daarvan te onderzoeken waar nog besparing mogelijk is. In 2016 nam het bedrijf innovatieve filtersystemen in gebruik waardoor het proceswater nog effectiever hergebruikt wordt.

Wassen zonder water

Een jaar geleden introduceerde Initial in haar wasserij te Lokeren, als eerste in Europa het ‘wassen zonder water’ voor bedrijfskleding, als aanvulling op zijn bestaande wasserijen, Dit gebeurt met een revolutionaire machine die kleding wast met vloeibare koolstofdioxide (LCO2). Die methode maakt het gebruik van water overbodig en reinigt de kleding veel grondiger en met minder chemicaliën.

Ook klanten besparen water

Initial helpt haar klanten ook bij het verminderen van watergebruik. Zo levert het bedrijf ‘no touch’-kranen die een waterbesparing tot zeventig procent opleveren. Speciale dispensers voor schuimzeep, die geconcentreerde zeep opblaast tot wel vijftien keer het oorspronkelijke volume, leveren een waterbesparing op van 33 procent. Speciale schoonloopmatten die vuil opnemen bij binnenkomst van de werkruimte, zorgen ervoor dat het minder vaak nodig is om schoon te maken.

Meer weten over de besparingen die Initial realiseert? Lees het duurzaamheidsrapport van Initial op duurzaamheidvolgensinitial.com.

* Verbruik 2015: 234.444 m³, verbruik 2016: 211.401 m³