Perfectie in essentie

Initial en CWS-boco vormen nu officieel een team voor het aanbieden van cleanroomdiensten, hygiëneoplossingen, bedrijfskleding en linnengoed, we bieden bedrijven en organisaties complete en professionele oplossingen in welke sector ze ook actief zijn.

Home

CWS-boco en Initial vormen joint venture

30/06/2017

Duisburg, 30 juni 2017. Met ingang van vandaag zijn CWS-boco en Initial officieel samengegaan. Beide bedrijven zijn toonaangevende internationale dienstverleners voor Sanitaire Hygiëne, bedrijfskleding en Cleanroom Services. Het doel van de joint venture is in Europa marktleider te worden.

De Europese Commissie heeft haar goedkeuring gegeven voor de fusie van CWS-boco en Initial op de Europese markten. Door de fusie ontstaat een bedrijf dat actief is in 16 Europese landen met ongeveer 10.800 medewerkers en met een omzet van ongeveer EUR 1,1 miljard. De twee bedrijven zullen worden samengevoegd onder de paraplu van CWS-boco groep onder leiding van CEO Thomas Schmidt. Tot nader order zetten CWS-boco en Initial hun bedrijfsactiviteiten binnen hun organisatie voort.

Door de fusie zal de joint venture in de toekomst over een nog dichter netwerk van wasserijen en servicechauffeurs beschikken waarmee klanten flexibeler en sneller kunnen worden bediend. De afstand tot de klant verkleinen, beter inspelen op de verschillende behoeften van de klant en innovatie stimuleren; dat zijn de beoogde doelen. "We zijn blij dat we nu kunnen beginnen om de joint venture vorm te geven. Het is zeker dat onze klanten zullen profiteren van de gecombineerde expertise en ervaring van beide bedrijven", zegt Thomas Schmidt, CEO van CWS-boco groep.

De vorming van de joint venture werd in december 2016 aangekondigd door de CWS-boco aandeelhouders Haniel en Rentokil Initial. Na de goedkeuring door de Europese mededingingsautoriteiten bezit Haniel 82 procent van de aandelen in de fusie en Rentokil Initial 18 procent. Het hoofdkantoor is gevestigd in Duisburg.

Contactpersonen voor de pers:

CWS-boco Benelux
Olga van Oppen
olga.vanoppen@cws.com
+31 6 1235 0390

Initial Belux
Frederik Vereecke
frederik.vereecke@rentokil-initial.com
+32 476 44 04 92

Initial Nederland
Guido Tusek
guido.tusek@rentokil-initial.com
+31 6 5462 7011