Perfectie in essentie

Initial en CWS-boco vormen nu officieel een team voor het aanbieden van cleanroomdiensten, hygiëneoplossingen, bedrijfskleding en linnengoed, we bieden bedrijven en organisaties complete en professionele oplossingen in welke sector ze ook actief zijn.

Home

Veelgestelde vragen Hospital Services

Waarom is een huurconcept voordeligen dan eigen beheer?

In België zijn er nauwelijks nog ziekenhuizen die zelf instaan voor de aankoop en het onderhoud van hun bed, bad- of tafellinnen. De reden hiervoor is dat alleen gespecialiseerde wasserijen de nodige investeringen aankunnen om hun productieprocessen volledig in overeenstemming te brengen met de voorschriften van de hoge gezondheidsraad. Door gebruik te maken van een pool-systeem (zowel voor kleding als voor plat linnen ) en gebruik te maken van de schaalvoordelen die hieruit voortspruiten, is Initial Hospital Services er in geslaagd om deze all in service aan marktprijzen aan te bieden die een duidelijke win-win realiseren.

Wie garandeert de properheid en zuiverheid van het linnen?

Initial Hospital Services maakt gebruik van de meest geavanceerde wastechnieken die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn. Verder werkt Initial Hospital Services heel nauw samen met de leveranciers van zepen en chemicaliën om een optimaal resultaat te bekomen. Dankzij het ver doorgedreven kwaliteitsborgsysteem op basis van ISO werkwijze garandeert Initial een optimaal resultaat in overeenstemming met de voorschriften van de hoge gezondheidsraad.

Hoe zwaar is de milleubelasting van een industriële wasserij?

Nergens is het water en energieverbruik per kg was zo laag als in een gezondheidswasserij. Uit recente studies van de ETSA (European Textiles Services Association) blijkt dat industriële wasserijen in het algemeen een veel lagere impact hebben op het millieu dan bijvoorbeeld thuiswassen. Verder staan de industriële wasserijen onder constant toezicht van de plaatselijke overheden die op basis van regelmatige staalname de samenstelling en de hoeveelheid geloosd afvalwater controleren. Initial Hospital Services werkt ook permanent projecten uit om energie en water verbruik te minimaliseren bijvoorbeeld door middel van water- en warmterecuperatie, gebruik van regenwater, zonenergie enz.

Kan er ook linnen geleverd worden per afdeling?

Natuurlijk. Leveringen worden door Initial Hospital Services klaargemaakt op afdelingsniveau of pavilioen van het ziekenhuis of verzorgingsinstelling.

Hoe vaak wordt er geleverd?

Afhankelijk van de volumes wordt van 1 tot 6 keer per week geleverd. Dit gebeurt steeds in overleg met de klant.

Kunnen we ook donsdekens huren?

Een van de recentste ontwikkelingen in de ziekenhuismarkt is de massale omschakeling van het traditionele laken-deken-bedsprei concept naar het all-in-one donsdeken. Initial heeft als één van de eerste leveranciers dit concept volledig uitgewerkt en heeft een volledig wasbaar donsbed op de markt gebracht. Het donsbed biedt grote voordelen op het vlak van bedopmaak en patientcomfort. In overeenstemming met het algemene serviceconcept van Initial Hospital services worden dekbedden ook in huur aangeboden.

Contact

  • Neem contact op met één van onze experts
  • 0800 97 180
  • Sales & Service
Email Gratis Advies

Gerelateerde diensten

  • Hospital Services